Terug

STAUB EN PAUL BOCUSE: SAMENWERKING SINDS 1998 Bocuse d'Or Lyon 2017

BOCUSE D’OR, opgericht door Paul Bocuse in 1987, is de meest prestigieuze internationale culinaire wedstrijd, die voor het oog van het publiek en de camera’s afspeelde. Vanzelfsprekend vraagt een prestigieuze culinaire wedstrijd zoals Bocuse d’Or om hoogwaardig kookgerei zoals dat van STAUB en Demeyere.

Bocuse d'Or 30

24 en 25 januari 2017

Wereldfinale Bocuse d'Or

De wereldfinale, waarin 24 uitmuntende chefs met hun team gedurende 5u35 het beste van zichzelf geven, vindt om de 2 jaar plaats in Lyon tijdens de Sirha-beurs dit jaar op 24 en 25 januari 2017.

Dankzij het gebruik van Demeyere bakpannen met ‘Controlinduc®’, een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur van de bakpan beperkt tot 250°C op inductiefornuizen, werd oververhitting tijdens de voorbereiding van de finale uitgesloten voor het Belgische & Nederlandse team.

Demeyere vervaardigt producten om een bepaalde kooktoepassing optimaal te laten verlopen. Dankzij goed kookgerei hadden het Belgische & Nederlandse team al een zorg minder tijdens hun voorbereiding.

Poulet de Bresse

Regionale klassieker Lyon

Poulet de Bresse aux écrevisses

Om de 30ste verjaardag van Bocuse d’Or te vieren werd er voor deze finale gekozen om de gastronomie van Lyon te eren. Dit werd gedaan door de regionale klassieker, nl. “Poulet de Bresse aux écrevisses”, traditioneel in een cocotte bereid en geserveerd. Dit recept zal gebruikt worden als inspiratie tijdens de finale.

Vanzelfsprekend wordt hier voor een STAUB cocotte gekozen. Het verbeterde design en substantiële gewicht van het platte, doordachte deksel van de STAUB cocotte zorgen ervoor dat er nauwelijks vocht ontsnapt en dat het vocht gelijkmatig wordt verdeeld, zodat het gerecht continu suddert.

Ontdek het recept >>

Sirha 2017

Waar vind je ons?

Locatie

Traditioneel vindt de finale van Bocuse d’Or plaats om de twee jaar in Lyon op de Sirha-beurs.

Sirha-beurs
Eurexpo - Entrée Visiteurs
Boulevard des Droits de l'Homme
69500 Bron, France

Je kan ons terugvinden op deze beurs in hal 6 stand E70 (ZWILLING STAUB FRANCE SAS).

Productselectie voor Bocuse d'Or

STAUB (partner van Bocuse d’Or Internationaal):

STAUB ronde cocotte 26 cm - grafietgrijs

 

Demeyere (partner van Bocuse d’Or Benelux) :

Apollo kookpot met deksel 22 cm

Apollo soeppot met deksel 24 cm

Apollo steelpan zonder deksel 18 cm

Apollo conische sauteuse zonder deksel 18 cm

Apollo conische sauteuse zonder deksel 20 cm

ControlInduc bakpan met dichtgelegde rand 28 cm

ControlInduc Duraslide Ultra bakpan met dichtgelegde rand 28 cm