Terug

STAUB EN PAUL BOCUSE: SAMENWERKING SINDS 1998 20-jarige samenwerking

STAUB, het prestigieuze bedrijf uit de Elzas, en de beroemde driesterrenchef Paul Bocuse uit Lyon delen hun liefde voor de Franse keuken en werken nauw samen sinds 1998. De gietijzeren cocotte die zo enorm geliefd is bij echte fijnproevers, stond altijd centraal tijdens deze creatieve samenwerking.

Om dit te vieren, ontving Paul Bocuse een unieke cocotte die een weerspiegeling is van het respect dat zijn collega's over de hele wereld voor hem hebben. Deze cocotte krijgt een bijzonder plekje in het restaurant van deze geweldige sterrenchef, "L‘Auberge du Pont de Collonges", in de buurt van Lyon.

STAUB Paul Bocuse

"EEN GOEDE KALFSSCHENKEL OF OSSOBUCO DIE IN EEN COCOTTE WERD BEREID, IS ECHT IETS BIJZONDERS. EN JUIST DAARDOOR WEET DE FRANSE KEUKEN ZICH TE ONDERSCHEIDEN! EEN DIKKE PROFICIAT VOOR DE STAUB COCOTTE."

STAUB Paul Bocuse

De Paul Bocuse Cocotte

Paul Bocuse

Bekroond met drie Michelinsterren tijdens zijn carrière van 50 jaar. Een unicum!

STAUB bracht een bezoek aan Paul Bocuse om hun 15-jarige hechte samenwerking en zijn verjaardag te vieren. 

 

 

Het verhaal achter de nauwe samenwerking

Vanaf het prille begin wist Paul Bocuse de functionaliteit en visuele kwaliteit van STAUB producten te waarderen. Het kenmerkende email alsook de uitmuntende prestaties van gietijzer zorgen voor een perfecte bereiding van een haast oneindige variatie aan culinaire lekkernijen.

 

Na enkele jaren nauw te hebben samengewerkt, werd Paul Bocuse benoemd tot officiële ambassadeur voor het merk STAUB en haar producten. Deze belangrijke gebeurtenis werd gevierd met een cocotte met een uniek ontwerp alsook met een aantal heerlijke, creatieve recepten die met grote passie in het Paul Bocuse Institute zijn bedacht.

Michael Gordner, bestuurslid van de ZWILLING Group, waarvan het oorspronkelijke bedrijf STAUB sinds 2008 deel uitmaakt, en verantwoordelijke voor de business unit Kitchen, vertoeft graag in de restaurantkeuken van deze vindingrijke chef. "Er bestaat geen betere plek om de kwaliteit van onze producten te testen dan de keuken van Paul Bocuse. Als de trotse bezitter van drie Michelinsterren sinds 1965, al 50 jaar lang dus, kan Paul Bocuse terugblikken op een zeer succesvolle carrière. Wij zijn dan ook bijzonder vereerd dat hij gietijzeren producten van STAUB in zijn keuken gebruikt!"

Elke dag opnieuw geven de hoogwaardige STAUB producten het beste van zichzelf in de kraaknette keuken van Bocuse in Lyon voor de bereiding van zachte groenten, vlees en sauzen. Grootmeester Paul Bocuse beaamt dit. "De Franse keuken zou niet zijn wat ze vandaag is zonder alle gerechten die langzaam in een cocotte worden bereid. STAUB cocottes hebben een uitstekend ontwerp en leveren topprestaties."

Als onderdeel van de Bocuse d'Or-wedstrijd in 2013, de meest gegeerde award onder rijzende sterren (naar het culinaire hemelrijk), plaatsten bijna 200 chef-koks van over de hele wereld hun handtekening op een zwarte ovale cocotte die een ereplekje kreeg in het restaurant van Bocuse. Het is een ode aan de vriendschap met en erkenning van een man die tientallen jaren lang de voorloper was in de verfijnde Franse culinaire wereld.