Terug

Cocotte, rond Groentepilav met saffraan en kip

Aantal personen

4

Voorbereiding

25 min.

Kooktijd

30 min.
  • Schil de ajuin en de knoflook. Snijd de ajuin in fijne schijfjes, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in twee. Spoel de overige groenten alsook de kippenborsten en dep ze droog. Snijd de groenten en het kippenvlees in hapklare stukken.
  • Verwarm de helft van de boter samen met wat olie in de STAUB cocotte en bak de kippenblokjes aan. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kip uit de pan, voeg de groenten toe en laat ze bakken terwijl je ze om de 5 minuten even omroert. Voeg peper en zout toe. Haal de groenten uit de pan.
  • Laat de rest van de boter smelten en fruit de ajuin en knoflook kort. Voeg er de bouillon aan toe en breng aan de kook. Doe de rijst en saffraan erbij en breng op smaak met zout. Zet het vuur iets lager, doe het deksel op de pan en laat de rijst zo'n 15 minuten koken in de zachtjes sudderende bouillon.
  • Na ongeveer 15 minuten roer je de gebakken groenten en kip onder de rijst en laat je het geheel nog een vijftal minuten verder garen. Haal de pan van het vuur en schuif het deksel een beetje open zodat het water van de pilav nog 10 minuten kan verdampen.

1 rode ajuin

1 of 2 knoflookteentjes

+/- 12 kerstomaten

1 pompoen

1 rode en 1 gele paprika

1 middelgrote aubergine

2 kippenborsten zonder vel (150 g)

75 g boter

2 of 3 el arachideolie

Peper en zout

600 ml kippenbouillon

300 g langkorrelrijst

1/2 tl saffraandraadjes