Tilbage

Round pie dish Crème Brûlée med lime og tonkabønner

portioner

4

forberedelse

40 min.

bagetid

60 min.
  • Forvarm ovnen til 100 °C varmluft.
  • Bring, i en lille gryde, mælk, vaniljekorn (vaniljestangen deles på langs og kornene skrabes ud, stangen kan eventuelt tilsættes for ekstra smag) og de revne tonkabønner i kog. Sluk derefter for varmen og tilsæt den revne limeskal (blandingen må ikke koge efterfølgende, da limeskallen ellers mister sin friskhed).
  • Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen i en skål, brug eventuelt en håndmikser, men vær opmærksom på, at du ikke pisker blandingen for meget. Rør fløden i, uden at lade den blive skummende. Tilsæt derefter den krydrede, sigtede mælkmasse.
  • Hæld blandingen i minicocotterne og lad dem stå uden låg i ovnen i en god times tid. Når bagetiden er ved at være slut, bør cremen i midten bevæge sig en smule (bør arte sig som en en blød gelé), men ikke længere være flydende.
  • Lad cocotterne afkøle.
  • Når cocotterne er afkølede, så dæk dem til med husholdningsfilm og placér dem i køleskabet (en Crème Brûlée serveres bedst kold). Før servering, drys et tyndt lag perlemelis over og karamellisér umiddelbart efter med en gasbrænder. Hvis du ikke har en gasbrænder, kan du sætte parfaiten i ovnen på grillfunktion. Sukkerlaget skal være meget tyndt for at skabe et fint karamellag. Som en sidste hånd på værket kan du rive lidt frisk limeskal over. Super forfriskende!

5 æggeblommer

250 ml fløde

250 ml mælk

60-70 g flormelis

1/2 vaniljestang

1/2 tsk. revne tonkabønner

1 lime

Perlemelis til at karamellisere